Dzisaj by造 pierwsze loty z kamer� na pok豉dzie. Straszna pora磬a (ze wzgl璠u na wstrz御y kt鏎e przenosz� si� na obraz). Natomiast zdech豉 kamera. Po ostatnim krecie nagrywa豉 z 5 minut a� j� wy陰czy貫m. W domu po pod陰czeniu do kompa widac ze sie instaluje (USB ja wykrywa) ale nie 鈍iec� sie 瘸dne lampki i nie w陰cza si�. Znalaz貫m w instrukcji ze nie w陰czy si� do momentu na豉dowania ale nie widz� zeby si� 豉dowa豉 wi璚 po godzinie wiszenia na usb nadal si� nie w陰cza. Szqrr, najpierw urwa貫m bandita, zjara貫m silnik w turbinie i teraz jeszcze kamerka zdech豉...
Przy tej turbinie to ju� trzeci silnik poszed� ?. Chcia豚ym jeszcze od siebie doda�, 瞠 ro積ymi modelami koleg闚 latam ale za ka盥ym razem jak pr鏏uje Twoim to co� si� albo urywa albo pali. Jak na razie jedyny po瘸r modelu na naszym lotnisku to Tw鎩 szybowiec i to jeszcze jak ja nim lata貫m Pomy郵 czy 皋na nie rzuci豉 na ciebie jakie� kl徠wy Pawcio mo瞠 jaki� Szaman by si� przyda� ? !!
Edytowane przez stawoj dnia 14.11.2010 17:36
Silnik spali� si� drugi na tym samym regulatorze - tym razem przy swiadkach (mam nadzieje ze nie przekupnych) przestawionym w tryb silnik闚 wysokoobrotowych z 30 stopniowym przesunieciem. Zjaral sie tak samo jak poprzedni przy odejmowaniu gazu. Poprostu nastepny raz zaloze inny regiel - silnik kupie przy okazji zakupow w HC a narazie mam jeszcze 2 turbinki ktore poczekaja na nowy regiel. Przyznam sie ze model z turbinka, reglem i akku troszke wazyl - mysle ze moze by lata� ale dosc wolno - jak Mig Roberta. Nastepny raz wloze mu mniejszy akumulator (wloze 1600 a zapodalem 2200). A kamera jak nie startowala tak nie stertuje.
O dziwo du穎 lepiej nagrywa ta kamera pod S這鎍e. Super nagrania z niskich przelot闚. Pawe� to teraz kupi� gogle i w Tatry !
No i standardowa sprawa daty na nagraniu.
Edytowane przez stawoj dnia 14.11.2010 19:31
Gdyby by豉 zamontowana poza zasi璕iem smig豉 ca造 filmik by豚y 郵iczny. A tak nadaje si� do poci璚ia i dopiero b璠zie 郵iczny. Ja u篡wam windowsowego Movie Makera albo sciagam darmowego Live Essentials (by Microsoft) i dopiero nim edytuje (efekty, muzyka, napisy, czo堯wki) - polecam ten drugi program.
No a heli na LPRze poprostu piekny fragment z tymi wirujacymi lopatami...piekne.
Edytowane przez Bienias dnia 15.11.2010 20:34