Przymierzam si� do zbudowania pewnego dziwad豉 RC, ale tym razem p造waj帷ego (i to nie po powierzchni wody, ale raczej tu� pod ni�...) Kompletnie nie znam si� na wyposa瞠niu takich modeli,a wiem, 瞠 s� osoby na forum, kt鏎e co� nieco� d逝ba造 w temacie statk闚. Mam nast瘼uj帷e pytania:
1.Czy ten wa�
m鏬豚y zasila� 堯d� z powy窺zym nap璠em. Nie zale篡 mi na pr璠ko軼i , lecz bardziej na jak najd逝窺zym czasie p造wania bez zmiany akumulatora?
A mo瞠 jakie� alternatywne zestawy? Dobrze by這by, 瞠by nie by造 to jakie� kosmicznie drogie elementy.
Za odpowied� z g鏎y dzi瘯uj�
Edytowane przez AQUARIUS dnia 09.08.2011 14:26
"Gdybym mia� wybra�, wola豚ym ptaki ni� samoloty "
C. Lindberg
Co do akumulatora to si� nie wypowiem, ja p造wa貫m na akumulatorkach Ca, Ni i na Lipolach. Reszta jest ok. Podobny wa� mia貫m w swojej 這dzi tylko na silnik 400. Zalet� jest to, 瞠 wa� jest mocowany na sztywno do silnika i odpada monta� sprz璕豉 i sporego 這瘸 pod silnik ( wystarczy ma豉 podp鏎ka).Pracowa這 to idealnie, bez 瘸dnych drga�. Ta 600 w/g mnie to raczej to wi瘯szych 這dzi (moja mia豉 ok 60cm i p造wa豉 na 400). Bardzo du篡 wp造w na czas 鈔uba (jak 鄉ig這) ale na doborze si� nie znam .
Jeszcze jedno, wa積e jest ch這dzenie silnika i regla. Ja na silnik mia貫m nawini皻� cienk� rurk� miedzian� , a do niej kawa貫k blaszki aluminiowej na kt鏎ej le瘸� regulator. Ca這嗆 po陰czona by豉 z chwytem wody za 鈉b�. Dzia豉這 idealnie.
Edytowane przez robloz dnia 10.08.2011 10:47
Makiety -PT 19, Piper J3 CUB
Budowa- PZL P11c
Dzi瘯i Robert za odpowied�. W豉軼iciel tego sklepu podpowiedzia� mi, 瞠 lepszy by豚y silnik 540 na 12 V. Ten 600 jest na 7,2 V i pono� m鏬豚y sie grza�. Co do tego wa逝 to powinien pasowa� do tej 540-tki i rzeczywi軼ie jest wygodny w u篡ciu, szkoda tylko, 瞠 nie ma d逝窺zych ni� 300mm... Co do ch這dzenia to kojarz� 郵izgi kt鏎e sta造 kiedy� na modelarni i mia造 瞠czywi軼ie takie ch這dzeie z rurki mosi篹nej owini皻ej na silniku i wyprowadzonej w dnie (wlot) i w rufie (wylot).
"Gdybym mia� wybra�, wola豚ym ptaki ni� samoloty "
C. Lindberg