|
Mini FPV - czyli skrzyde趾o do kamerki
|
| AQUARIUS |
Dodany dnia 17.09.2013 10:53
|

Moderator

Post闚: 1684
Data rejestracji: 07.10.08
|
To taki projekcik na szybko. Jaki� czas temu naby貫m kamerk� breloczkow� - wiadomo sza逝 nie ma, wi璚 jako� brakowa這 motywacji, 瞠by j� do czego� lataj帷ego podczepia�. A 瞠 zawsze mia貫m s豉bo嗆 do lataj帷ych skrzyde貫k i komplet wyposa瞠nia si� po warsztacie wala�, to ciachn掖em sobie takie oto niewielkie skrzyde趾o. Jak wiecie z czasem u mnie krucho, wi璚 model ma by� bez wczuwania si� - klej�, wrzucam toto do baga積ika, kamerka na rzepa i sobie latam w wolnej chwili. Wiadomo - w baga積iku priorytetem s� zakupy z biedronki i z這穎ny w霩ek dla pociechy to i model musi by� stosunkowo niezniszczalny. Takie tam ma貫 FPV - spr鏏uj� nim lata� z balkonu .
Wyposa瞠nie: zasilanie 800mAh, silnik jaki� 1800 obrot闚, dwa serwka 500 i regiel 10A. Rozpi皻o軼 jakie� 760 mm Zamierzam si� zmie軼i� w 200 gramach. Tyle wst瘼u, reszta na fotkach:
Wyci皻e elementy z EPP:

"B造skawiczne" mocowanie winglet闚 na magnesy neodymowe wyd逝bane ze starego emaxa:

W璕le wklejone w skrzyd豉 - po po堯wce rozci皻ego wzd逝� pr皻a 1,5 mm na g鏎� i d馧, monta� kad逝ba na sucho:

Mocowanie silnika:
"Gdybym mia� wybra�, wola豚ym ptaki ni� samoloty "
C. Lindberg |
| |
|
|
| Piotrek B |
Dodany dnia 17.09.2013 12:13
|

modelarz

Post闚: 1242
Data rejestracji: 12.08.09
|
Mo瞠 si� pot逝czemy takimi z kamerkami? Tylko jak do tego ta鄉� uczepi�?
Nie bior� grawitacji na powa積ie. |
| |
|
|
| robloz |
Dodany dnia 17.09.2013 12:47
|

Moderator

Post闚: 2462
Data rejestracji: 19.05.08
|
Tylko jak do tego ta鄉� uczepi�?
Po dwie na ko鎍闚kach. 
Fajny modelik. Jak by� mia� czas i ch璚i to wytnij mi sztuk�.
Do polatania na zboczu.
Edytowane przez robloz dnia 17.09.2013 12:47
Makiety -PT 19, Piper J3 CUB
Budowa- PZL P11c |
| |
|
|
| AQUARIUS |
Dodany dnia 27.05.2014 12:36
|

Moderator

|
Po kr鏒kiej przerwie wr鏂i貫m do modelu. Regiel i odbiornik schowa貫m w kad逝bie. Wywa篡貫m pomalowa貫m w "pasy inwazyjne", 瞠by g鏎� od do逝 odr騜ni�, kamerka na rzep i w powietrze. Po niewielkim trymowaniu okaza這 si�, 瞠 model lata wybornie (jest wr璚z nudny w pilota簑). Latanie raczej w spokojnym powietrzu bo z wiatrem radzi sobie kiepsko - jest za lekki.

Filmy z kamerki - no c騜 ma造 model to i rzuca nim na prawo i lewo - ale co� tam wida� - w sumie nie ma co wymaga� od kamerki breloczkowej.
C. Lindberg |
| |
|
|
| AQUARIUS |
Dodany dnia 27.05.2014 13:02
|

Moderator

|
Mia� by� model do zabawy i BY�. Latam sobie na parkingu przy robocie, koledzy si� ciesz�, ja w sumie te� nie p豉cz�, 鈍ieca w g鏎� szybki wywr鏒 na firm� i kosiak na pe軟ym gazie! Zapomnia貫m, 瞠 ka盥y statek lataj帷y opr鏂z minimalnej, ma te� pr璠ko嗆 maksymaln�. Flatter i pierdut, lec� z nieba jakie� bia貫 kawa趾i i model wali dziobem w... mask� samochodu - na szcz窷cie mojego 
Kamerka pracowa豉 do ko鎍a:

Model si� z leksza poturbowa�, ale troch� w璕la, troch� kleju i b璠zie 篡�. Gorzej z kamer� - nie daje znaku 篡cia, film si� co prawda zapisa�, ale mog� go 軼i庵n望 na kompa tylko bezpo鈔ednio z karty - dobre i tyle...
I w sumie na tym by si� sko鎍zy豉 moja przygoda z "dronami"
Edytowane przez AQUARIUS dnia 27.05.2014 13:08
C. Lindberg |
| |
|
|
| Bienias |
Dodany dnia 27.05.2014 14:59
|

modelarz

Post闚: 323
Data rejestracji: 07.07.10
|
Niestety te� widzia貫m co� w tym stylu w obiektywie kamery z pok豉du modelu FPV Obieca貫m sobie 瞠 nigdy tego nie powt鏎z�.
Bienias fan RC i 3D.
www.fpvplock.tk -moj blog |
| |
|