Je瞠li chodzi Ci o uk豉d kinematyczny to taki nas nie interesuje bo w nim nie wyst瘼uj� si造 bezw豉dno軼i... Je瞠li chodzi o uk豉d dynamiczny, to rzeczywi軼ie niewywa穎ne 鄉ig這 pogarsza spraw�, ale nawet dobrze wywa穎ny silnik i tak ma wibracje. Jedynie silnik rz璠owy 8-cylindrowy mo積a wywa篡� idealnie. Ka盥y B2 bd szala� w stanie nieustalonym - na biegu ja這wym. Poszukaj filmik闚 z silnikiem DLA 112 i tam zobaczysz jak one pracuj�.
My郵�, 瞠 jak model bd dobrze zrobiony to wszystko bd ok Trzeba pami皻a�, 瞠 du篡 model to troch� matmy - sam jestem pocz徠kuj帷ym modelarzem, wi璚 w kwestii konstrukcji nic nie doradz�, w ka盥ym razie wszystko trzeba dobrze policzy�. Jutro zrobi� w徠ek z silnikiem i zamieszcz� wszystkie inf ))
Pozdrawiam.
Bf 109 ACES
i du穎 ma造ch silnik闚..
Hm nie s康z�,瞠by kt鏎y� z nas "liczy�" swoje modele- a mimo to raczej si� nie zdarza,瞠by nie spe軟ia造 swoich funkcji.Nie wiem jak koledzy ale ja podchodze do tego empirycznie i o obliczeniach nie mam zielonego poj璚ia(na szcz窷cie!).Troche modeli sklecilem od podstaw stosuj帷 pewne japrostsze zasady odno郾ie k徠闚 zaklinowania, 鈔odka ci篹kosci i wytrzyma這軼i.Je郵i potrzebujesz projektu modelu z obliczeniami to b璠zie ci篹ko...
"Gdybym mia� wybra�, wola豚ym ptaki ni� samoloty "
C. Lindberg
Ja nie potrzebuje- chodzi o to, 瞠by model si� nie rozpad� I tyle Ja mam sporo pracy przy silniku, poza tym nie jestem na miejscu, wi璚 moja pomoc przy budowie samego modelu w praktyce ograniczy si� pewnie do minimum. Co ok. miesi帷 jestem w P這cku. Ale jaki� element ch皻nie wykonam, je瞠li bd potrafi�.
My郵�, 瞠 pr鏏na wersja silnika bd gotowa w marcu i jako� wtedy bym go dostarczy� Bf 109 ACES
i du穎 ma造ch silnik闚..
Ja tak瞠 ch皻nie bym tym polata� - my郵�, 瞠 ka盥y kto ten model by budowa� i czu豚y si� na si豉ch mia豚y mo磧iwo嗆 polata�...
Lotnisko jest idealnym miejscem, zreszt� my郵�, 瞠 jakby go fajnie oklei� to by豉by to super reklama dla rcplock Bf 109 ACES
i du穎 ma造ch silnik闚..