Witam, no i paczka zawitała, a z nią razem śnieg więc model będę chyba składał długo i dokładnie
Bez piwa nie podchodzę.
Gotowa wymalowana kabinka, więc nie będzie problemów że przy malowaniu jak to zawsze bywa coś spierniczę, ogólnie kształt i kolory przypadły mi do gustu.
A to tail boom, bardzo grubaśny, bo ten model nie posiada podpórek ogona, no i taśmy rzepowe na akuski i wykaz częsci. Zapomnieli o instrukcji , ale powiem szczerze że nie ubolewam bo na helifreak gość nagrał cały film jak to poskladać do jednej kupki.
Regulator 60A Pentium Hobby wing, i jak zwykle w ojczystym zrozumiałym języku instrukcja, zrozumiałym dla chyba skośnookich, chodź nie wszystkich bo pokazałem sąsiadowi skośnookiemu i patrzył dzwinie raz na kartkę raz na mnie
A to już rama, oczywiście otrzymujemy ją już zmontowaną, i to nawet poprawnie, zero luzów, nie dokręconych srubek czy też powklejanych na klej jak nieraz ma to miejsce w modelach firmy Esky, silnik klocek bo tak go nazwałem też jest zamontowany wraz z zębatką 9T (10T w zapasie na ostre moje 3D)
A tu podstawowe elementy całej mechaniki głowica, tarcza, skrzynia ogonowa, ząbatka z kołem autorotacji , bardzi ciężki wał (w porównaniu do leptona), snapy, i dziwne ale dali orczyki na serwa tylko ciekawe do jakiej firmy bedą pasować , ale czuję że do futaby napewno
Tarcza, i padle, które raczej zostaną zamienione węglowymi jak i tylne łopatki, które są miękkie,
A więc to chyba na tyle, poskładam to wszystko i dam zdjęcie jak wygląda w całości, pozostaje jeszcze kwestia wyboru 4 serw. Aha w komplecie nie ma łopat głównych.
Wykonanie wszystkich częsci jest na dobrym poziomie, wręcz wydaje mi się że model sprawia wrażenie pancernego, ale to wszystko okaże się pewnie niebawem.
My heli blog: http://rcheliplock.blogspot.com//
Z pomocą chłopaków z forum EpHeli, udało się wybrać i już zamówić serwa. Dedykowane Futaba S9650, niestety kosztują 299,00zł sztuka więc x 4 robi sumę taką za jaką kupiłem model . Wybór padł na praktycznie o identycznych parametrach MKS,y , z tym że szt kosztuje 57$ po kursie 3,17zł = 180,69zł , więc różnica jest, i przy okazji zakupiłem carbonowe łopaty, czarno białe.
Edytowane przez private9 dnia 22.11.2008 17:49
My heli blog: http://rcheliplock.blogspot.com//