Witam wszystkich serdecznie, mam na imię Tomek. Dziewczyna sprezentowała mi "pod choinkę" Lamę V4 Po pierwszym uruchomieniu mam kilka pytań do Użytkowników tego modelu, jeśli takowi są.
1. W instrukcji jest mowa, że czerwona dioda w modelu świeci gdy model osiąga pełną moc. U mnie świeci się cały czas (ta zielona po drugiej stronie też się świeci), czy tak powinno być?
2. Gdy tylko model się uniesie, przesuwa się do tyłu, i lekko w lewo, mimo że trymer przód/tył przestawiłem całkowice do przodu. Dopiero przesunięcie drążka powoduje że model zaczyna lecieć do przodu. Jak go ustabilizować?
3. jak zamocować akumulatorek? w modelu jest rzep, ale w akumulatorku nie ma drugiego, żęby je spiąć. czy wystarczy go włożyc i podłączyć?
4. na sterowniku jest taka wajcha z napisem "training", do czego ona służy? w instrukcji nie ma o niej ani słowa.
To by było na tyle, z góry dziękuje za ewentualną pomoc. Jezeli dodałem temat w nieodpowiednim dziale, proszę Moderatora o przeniesienie, pozdrawiam.
Lamę miałem dość dawno ale z tego co kojarzę to diody swiecą odpowiednio , co do ustawień trzeba by się spotkać i mogę go obejrzeć, czy dobrze reaguje, przełączniki trainning służy do podłączenia drugiej aparatury, na zasadzie uczeń - trener.
pozd,
Arek
My heli blog: http://rcheliplock.blogspot.com//