Najgorsza jest cisza. Ta upiorna cisza, kiedy wszyscy czekali, a� pilot wyp造nie na powierzchni� i podniesie r瘯� w ge軼ie "nic mi nie jest". Ale nie wyp造n掖... T璚za z akrobacyjnego Christen Eagle po陰czy豉 po raz kolejny dwa 篡wio造 powietrze, kt鏎e nosi這 Pilota Marka Szuf� tyle tysi璚y godzin i woda nad kt鏎� przemierzy� tyle tysi璚y kilometr闚. Dlaczego? To pytanie zadajemy sobie wszyscy. Antoine De Saint Exuperty - pilot, kt鏎y r闚nie� zako鎍zy� sw鎩 lot na dnie morza, pisa� o lataniu tak:
"M鎩 zaw鏚 daje mi szcz窷cie. Czuj� si� oraczem lotniczych szlak闚.(...) Nie 瘸逝j� niczego. Gra貫m i przegrywa貫m. To nale篡 do mojego zawodu. Ale przecie� oddycha貫m, oddycha貫m wiatrem (...). Kto raz tego pokarmu skosztowa�, nie zapomni go nigdy. Prawda koledzy? Nie o to chodzi, aby 篡cie nara瘸�. To pretensjonalna formu趾a. Nie jestem wielbicielem torreador闚. Nie niebezpiecze雟two kocham. Wiem co kocham. 砰cie."
Panie Marku dzi瘯ujemy.
Chyba lepiej i pi瘯niej tak jak to zrobi� Marcin nie mo積a tego opisa�, tego co wszyscy czujemy.
To mia豉 by� najwspanialsza cywilna impreza lotnicza w Polsce i wszystko si� zapowiada這 , 瞠 tak b璠zie. Marek Szufa uwielbia� przylatywa� do P這cka. Tu czu� si� zawsze jak w domu. Bardzo cz瘰to to podkre郵a�. Mia貫m okazje z nim par� razy rozmawia� na naszym lotnisku. Na ka盥e "witamy Panie Marku" odpowiada� ZAWSZE u鄉iechem, serdecznym u軼iskiem. 畝dne pokazy lotnicze nie b璠� ju� takie same. Nie wyobra瘸m sobie skarpy bez Curtis Jenny i Marka w bia造m szaliku, nie wyobra瘸m sobie slalomu bez p璠z帷ego miedzy pylonami tu� nad tafl� wody Christen Eagle.
Po mimo tej tragedii pierwszy dzie� p這ckich pokaz闚 prawie w ca這軼i sie odby� i by這 mn鏀two fantastycznych pokaz闚.
Je郵i macie jakie� materia造 z pierwszego dnia to wrzucajcie to tutaj.
Fakt Arczi,
Twoje filmiki ogl康a貫m ju� wczoraj i jak widzisz nadal jestem spragniony - liczy貫m na wi瘯szy wysyp produkcji dokumentacyjnej wszelakiej ma軼i.
Andy
_____________________ DX6i, DX7, DX7S, DX9 - 2.4GHz
- T-REX 500 ESP - AirWolf
- T-REX 500 GF - Hughes 500E
- Beechcraft-Bonanza 15E ARF
- Katana MD - Precision Aerobatics
- F4U-1D Corsair 50 ARF
- EXTRA 300 MM
- Pitts Python - Haikong Model
- w ci庵貫j budowie SZD 39 Cobra 17
Wiesz Bartek, ja r闚nie� ogl康aj帷 fotki widzia貫m tak�, 瞠 by貫m przekonany, 瞠 dalej by� Pan Marek wykona� przelot pod mostem.
Ale dzi瘯i Twojemu filmowi kwestia jest jasna.
Andy
_____________________ DX6i, DX7, DX7S, DX9 - 2.4GHz
- T-REX 500 ESP - AirWolf
- T-REX 500 GF - Hughes 500E
- Beechcraft-Bonanza 15E ARF
- Katana MD - Precision Aerobatics
- F4U-1D Corsair 50 ARF
- EXTRA 300 MM
- Pitts Python - Haikong Model
- w ci庵貫j budowie SZD 39 Cobra 17
mam podobne odczucia gdy przegl康am te materia造 co Wy Koledzy... nie raz jak patrz� na 璚帷e arobacje samoloty nad eppl lub na szybowce to odruchowo wracam do tamtych wspomnie�...
Edytowane przez stawoj dnia 16.07.2011 17:56